تبلیغات
زعفران نیوز کرمان(گلزار) - انواع زعفران
زعفران نیوز کرمان(گلزار)

زعفران ایران با اشکال متنوع و در عین حال محدودی تولید و به بازار عرضه می شود. در ادامه توضیح مختصری ار انواع رایج ارائه شده است:

نوع نخست زعفران سرگل است كه از زعفران دسته‌ای- در ادامه به آن اشاره خواهد شد- تولید می‌شود، بدین نحو كه قسمت‌های سفید دسته برش خورده و با استفاده از روش‌های الكتریسیته ساكن از قسمت قرمز رنگ جدا می شود و زعفرانی کاملاً قرمز به دست می آید كه در زبان انگلیسی به آن All-Red (كاملا سرخ) گویند. حداکثر خامه همراه با کلاله در این نوع 10 درصد است.

امروزه رایج ترین نوع تولیدات زعفران، پوشال است. پوشال معمولاً بطور مستقیم در هنگام جدا کردن کلاله از گل بدست می آید، بدین ترتیب بدست آوردن آن آسانتر است و قسمت سفید به همراه گلبرگها از کلاله جدا شده است. این نوع از زعفران تنها شامل مقدار بسیار كمی از سفیدی است و قسمت سفید آن باید 10 تا 20 درصد وزن کل را تشکیل دهد. شاید بدین منظور پوشالی خوانده می شود كه حالت حجیم و پوشال مانندی داشته و معمولاٌ 2 برابر سرگا فضا اشغال می کند.

نوع بعد شامل قسمت كلاله و خامه، (قسمت سرخ و قسمت سفید زعفران) است كه در فارسی به آن زعفران دسته‌ای گفته می‌شود، و در خارج از كشور آن را به عنوان زعفران Bunch (دسته‌ای) یا Red & White (سرخ و سفید) می‌شناسند. زعفران دسته ای رایج ترین نوع تولیدات سنتی است که هم اکنون نیز در بین کشاورزان علاقمندان بسیار زیادی دارد. بر اساس استاندارد ایران قسمت قرمز در این نوع زعفران باید بین 70 تا80 درصد باشد و قسمت ریشه یا كنج آن حدود 20 تا 30 درصد است.

آخرین نوع فراورده های زعفران، کنج یا خامه است. این نوع از زعفران قسمت سفید رنگی است که وجه تفاوت زعفران دسته ای با سرگل را تشکیل می دهد. بر اساس تعریف استاندارد ملی ایران به دلیل عدم قرار گیری قدرت رنگدهی کنج در معیار پذیرش وضع شده، عملاٌ این محصول زعفران خوانده نمی شود.

هر كدام از این زعفران‌ها ممكن است درجه یك یا دو و مرغوب یا نامرغوب باشند .آنچه كه مسلم است قدرت رنگ‌دهی و كیفیت زعفران دسته به مراتب پایین‌تر از انواع دیگر زعفران است، همین طور از نظر روش خشك كردن چون با تاخیر خشك می‌شود و در واقع بخشی از قدرت رنگ‌دهی‌اش را در طول فرآیند خشك كردن از دست می‌دهد، كیفیت پایین‌تری دارد. در هنگام مصرف نیز حتماٌ قبل از سائیدن نیاز است که مجدداً زعفران دسته را خشک کرد والا سائیده نمی شود.




برچسب ها: انواع زعفران،
نوشته شده در تاریخ شنبه 6 شهریور 1389 توسط hamid vafae
سایت تبادل لینک خودکار